Kozmetična nega je nadgradnja splošne skrbi za zdravje in dobro počutje, k čemur gotovo pripomorejo prehranska dopolnila. Na povsem naraven način vam lahko koristi tudi ČAGA.
Kaj je to?

ČAGA (lat. Inonotus obliquus) je adaptogena črna goba, ki raste na steblih breze. Uporabljajo jo kot super živilo, prehranski dodatek, zdravilo … na splošno kot učinkovino za krepitev imunskega sistema in lajšanje različnih težav.

Kot zdravilno rastlino so jo poznala že starodavna ljudstva. Pojavlja se tako v zdravilstvu Starih Slovanov kot v tradicionalni kitajski medicini ( TKM ). V zadnjem času čaga doživlja preporod, saj se širi informacija, da pomaga ohranjati zdravje. Ali ta adaptogena goba zares zdravi, se danes trudijo dokazati znanstveniki v Evropi, Rusiji, ZDA, na Kitajskem in Japonskem ter v Koreji

Čaga je parazit, ki najpogosteje raste na brezah. V brezovem lubju je snov BETULIN, ki brezam ne le daje tipično belo barvo, ampak jih tudi ščiti pred okolijskimi vplivi, napadi
škodljivcev in sončnim sevanjem. Betulin je bogat naravni TRITERPEN, ki ga raziskujejo kot novo tarčno zdravilo v onkologiji. S svojimi adapotgenimi mehanizmi čaga v sebi skoncentrira betulin in ga vsebuje več kot samo brezove lubje.

Ugotovili so, da čaga učinkuje BLAGODEJNO, ker:

  • vsebuje fitokemikalije, ki obnavljajo in utrjujejo naravni imunski sistem;
  • blaži imunske reakcije pri virusnih in bakterijskih okužbah, alergijah…
  • ima močne antioksidacijske in protivnetne učinke;
  • upočasnjuje staranje;
  • stabilizira nevrološke funkcije;
  • uravnava metabolične procese v telesu;
  • posredno pomaga stabilizirati krvni sladkor, znižati holesterol in normalizirati delovanje prebavnega trakta
  • in še veliko več konkretnih učinkov bi lahko našteli.

 

Prava panacea, kot vse adaptogene rastline. Človeško telo zna v njih vsebovane učinkovine pametno uporabiti, česar ne potrebuje, pa preprosto zanemari. Zato ni neželenih stranskih učinkov, kontraindikacij ali prevelikih odmerkov.

Najbolj cenjena je čaga, ki raste na brezah v gorovju Altaj v Sibiriji, kjer se drevesa uspešno prilagodijo zelo težkim podnebnim razmeram, tudi do – 50 C pozimi. V 9 letih čaga kot parazit izvleče iz brez snovi, ki so nujne za preživetje v neprijaznem okolju, in je zato še bolj blagodejna za človeško zdravje.

V Sloveniji se je čaga uveljavila kot prehransko dopolnilo oziroma super živilo. Uživajo jo tudi tisti, ki verjamejo, da pomaga dekalcificirati češariko (epoifizo).

Informacije o čagi so v Salon AHA prinesle naše stranke. Poskusili smo jo sami, jo priporočili drugim strankam in dobili dobre povratne informacije. Tako smo se odločili, da na svoje police damo izdelek ruskega proizvajalca: čaj iz gob čaga, starejših od 9 let, ki so zrasle na nadmorski višini 1500 m v južni Sibiriji.

Pripravljen čaj iz čage vam ponujamo po dostopni ceni:

87 EUR za stekleničko (250 ml).

Ker so učinki opazni samo, če izdelek uživate redno in zdržema približno 2 do 3

mesece, ga prodajamo tudi

v paketih 3 stekleničk (250 ml) po zares ugodni ceni 195 EUR.

Delamo vse delovne dni v tednu po dogovoru s strankami, oziroma je naš delovni čas fleksibilen – pokličite nas, da preverite, kdaj tekom dneva smo v salonu.