Svetlobne in barvne terapije so najprej razvili v medicinske namene za zdravljenje celotnega telesa in psihičnih stanj. Na koži pospešujejo celjenje ran in opeklin ter zdravijo akne, luskavico, herpes… Izvajamo jih z medicinsko napravo Bioptron švicarskega proizvajalca Zepter.

V kozmetiki pa Bioptron uporabljamo, ker spodbuja tvorbo fibroblastov (celic, ki tvorijo kolagen), dodatno prekrvavi kožo, zmanjšuje globino gub, izboljšuje tonus oziroma napetost, zmanjšuje pore… Z redno uporabo izboljša videz kože obraza in telesa. Vedno bolj se uveljavlja kot anti-aging terapija.

Naprava oddaja linearno polarizirano, polikromatsko, nekoheretno, nizkoenergijsko svetlobo, ki deluje kot biostimulator celic – podobno kot sonce, le brez škodljivih UV žarkov. Deluje površinsko in prodira 1-2 centimetra pod površino kože.

Svetlobna terapije ima fotobiološki učinek, kar pomeni, da informacijsko vpliva na molekule biološko aktivnih snovi. Te absorbirajo svetlobo ter prenašajo energijo in informacije na druge molekule, ki svetlobe ne morejo absorbirati. Tako se aktivirajo celične funkcije ter pospešuje celična presnova in obnavljanje celic.

Poslušajte: http://val202.rtvslo.si/2015/04/ambulanta-202-13/

Brez stranskih učinkov svetloba vpliva ne samo na posledico, ampak tudi na vzrok težave in telesu pomaga povrniti naravno ravnovesje.

Odvisno od težav, ki jih želimo odpraviti, in izboljšav, ki jih želimo doseči, terapija traja od nekaj dni do več mesecev.
Najvažnejša je REDNOST uporabe – po potrebi tudi večkrat na dan.